Poradnia Żywieniowa i Zaburzeń Karmienia

 

Zakres Konsultacji:

  • ocena i bilansowanie menu dzieci
  • alergie i nietolerancje pokarmowe, reakcja na histaminę, salicylany, nikiel
  • otyłość i nadwaga
  • anemia
  • atopia, łuszczyca, egzema
  • zaburzenia tarczycowe
  • celiakia
  • nietolerancja laktozy, nietolerancja fruktozy
  • zaburzenia lipidowe, nadciśnienie
  • cukrzyca
  • inne

Dorośli:

  • ocena i bilansowanie menu
  • alergie i nietolerancje pokarmowe, reakcja na histaminę, salicylany, nikiel
  • otyłość i nadwaga
  • anemia
  • atopia, łuszczyca, egzema
  • SM, RZS
  • zaburzenia tarczycowe
  • celiakia
  • nietolerancja laktozy, nietolerancja fruktozy
  • zaburzenia lipidowe, nadciśnienie
  • cukrzyca

Dietetyk - Dr n. med. Elżbieta Gabrowska

Autorka licznych publikacji w specjalistycznych czasopismach z dziedziny medycyny i dietetyki, współautor monografii i poradników dotyczących żywienia dzieci i dorosłych w zdrowiu i chorobie m.in.: Żywienie chorych z niewydolnością nerek, Opieka nad dzieckiem w wybranych chorobach chirurgicznych, Wiem, co je moje dziecko.

Ukończyła Medyczne Studium Zawodowe – Kierunek Dietetyki w Krakowie, Wydział Żywienia Człowieka na SGGW w Warszawie, w roku 2005 obroniła doktorat na Wydziale Lekarskim CMUJ.

Doświadczenie zawodowe zdobywała głównie w Specjalistycznym Szpitalu im J. Dietla w Krakowie oraz Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym na Oddziale Leczenia Żywieniowego (do chwili obecnej).

Do 2013 roku asystent w Klinice Gastroenterologii i Żywienia – Wydziału Lekarskiego CMUJ, obecnie adiunkt na Wydziale Zdrowia i Nauk Medycznych Krakowskiej Akademii.

Ukończyła wiele specjalistycznych kursów z zakresu żywienia człowieka, chorób metabolicznych, profilaktyki i leczenia wybranych chorób przewodu pokarmowego, zaburzeń karmienia u dzieci oraz praktycznych aspektów  leczenia żywieniowego u pacjentów dorosłych i pediatrycznych.

Od kilku lat pracuje głównie z dziećmi. W Oddziale Leczenia Żywieniowego USD zajmuje się żywieniem dzieci z zaburzeniami funkcji przewodu pokarmowego.

 

Dietetyk – Anna Jasińska

Dietetyk kliniczny – absolwentka Warszawskiego i Lubelskiego Uniwersytetu Medycznego. Od ponad 6 lat pracuje z Pacjentami indywidualnymi, prowadzi wykłady i prelekcje na temat zdrowego odżywiania, udziela porad w prasie.

W swojej pracy stara się przede wszystkim poznać i zrozumieć potrzeby drugiego człowieka. Zrozumienie i współpraca to według niej podstawa skutecznej interwencji dietetycznej. Jest kompetentna oraz życzliwa i wyrozumiała. Do każdego pacjenta podchodzi indywidualnie, cechuje się dużą empatią, bardzo ceni sobie kontakt z ludźmi. Układa diety, dostosowując je do sposobu życia oraz potrzeb każdego pacjenta. Prowadzi żywienie w różnych jednostkach chorobowych, zajmuje się także odchudzaniem. Doskonale rozumie problemy osób zmagających się z nadwagą i otyłością. Motywuje pacjentów do pracy nad sobą oraz wspiera ich w walce o zdrowie i szczupłą sylwetkę. Jest profesjonalistką, a swoją pracę wykonuje z pasją. Każdy, nawet najmniejszy sukces jej pacjenta, to ogromny sukces dla niej. Zależy jej na dobrym kontakcie z pacjentami. Jest osobą ciepłą, wrażliwą i uśmiechniętą, ale także bardzo wymagającą – zarówno w stosunku do siebie, jak i do innych.

Pracowała jako dietetyk w Dziecięcym Szpitalu Klinicznym im. prof. Antoniego Gębali w Lublinie oraz w Samodzielnym Publicznym Szpitalu Klinicznym Nr 4 w Lublinie. Po zakończeniu współpracy ze szpitalami w Lublinie swoją karierę zawodową związała z Krakowem – przez kilka lat pracując w Centrum Medycznym specjalizującym się w nietolerancjach pokarmowych, wspomaganiu dietą leczenia chorób skóry, chorób zapalnych, autoimmunologicznych oraz cywilizacyjnych. Swoją wiedzę uzupełnia uczestnicząc w licznych konferencjach z zakresu dietetyki i medycyny.

 

 

dietetyk żywieniowy

W celu zapewnienia maksymalnej wygody użytkowników przy korzystaniu z witryny ta strona stosuje pliki cookies. Szczegóły w naszej Polityce prywatności.
Kliknij "Zgadzam się", aby ta informacja nie wyświetlała się więcej.